Split Klima Nedir?

Split klima, bağımsız ünitesi bulunan ve iç ünite ile dış üniteden oluşan iklimlendirme çözümlerinden bir tanesidir. İç ünite sayesinde iç mekânda bulunan havanın arzu edilen seviyeye gelmesi sağlanırken dış ünite sayesinde de motorun çalışması ve arzu edilen seviyede iklimlendirmenin gerçekleştirilmesi söz konusu olmaktadır. İki birim arasında bulunan boru ve kablo sistemleri sayesinde verimlilik elde edilmektedir. Öte yandan split klima çözümleri ile ayrıcalıklarla dolu bir çözüme ulaşmak söz konusu olmaktadır. Duvar tipi klimalarda kullanılan split klima modelleri sayesinde kullanışlı bir çözüme ulaşmak mümkündür.

Atlas Klima olarak müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren seçenekleri sizlerle buluştururken kaliteden taviz vermeyen bir yaklaşım benimsiyoruz. O halde tüm detaylarını öğreneceğiniz bu klimalar hakkında siz de tercihinizi yapın!

Split Klima Çalışma Prensibi Nasıl?

Ortam iklimlendirmesi konusunda en çok tercih edilen seçeneklerden biri niteliğindeki split klima ile avantajlarla dolu bir sürece odaklanmak mümkün olacak. Bu klimalarda amaç ortamın en iyi şekilde ısıtılması ya da soğutulmasıdır. Ancak bunu yaparken de verimliliğin elde edilmesi önemlidir. Çalışma prensibi çok başarılı olan split klimalarla alakalı olarak aşağıdaki detaylardan söz etmek gerekir.

SPLIT KLIMA

Split klimalarda çalışma prensibinin temelinde dış ünite vardır. Burada bulunan parçalar dış ortamdaki havanın alınması ve yeterli ısıya ulaştıktan sonra iç üniteye aktarılmasını sağlar. Bu aşamada ısınan ya da soğuyan havanın ortama iş ünite yardımıyla aktarılması söz konusudur. Aktarımda bakır boruların çok büyük önemi olduğundan söz etmek gerekir. İki parçanın da çalışma sisteminde önemli olduğu düşünüldüğünde split klimalarda iç ve dış üniteyi birbirinden bağımsız düşünmemek gerekmektedir.

Split Klimaların Özellikleri Nelerdir?

Klima kullanıcıları açısından en önemli detaylardan bir tanesi de ihtiyaçlara uygun bir çözüme ulaşmaktır. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken en önemli husus split klimalar ile alakalı özellikleri dikkate alarak alışveriş yapmaktır. Böylelikle hem verimlilik hem de memnuniyet konusunda en avantajlı seçeneklere ulaşılması söz konusu olacaktır.

  • Yeni nesil split klimalarda kullanılan R32 adlı çevre dostu soğutucu gazlarla verimlilik ön plana çıkar,
  • Mono split ve multi split olmak üzere iki çeşidi bulunan klimalarda; ihtiyaca uygun bir seçim yapmak söz konusu olmaktadır,
  • İç ve dış ünitenin ayrı yerlerde olması sayesinde kullanışlılık öne çıkar,
  • Yer tasarrufunu arzu eden hemen herkes için kullanışlı bir seçenektir,
  • Anti bakteriyel klimalar olmaları sayesinde beklentilere uygun birer üründür.

Tüm bu özellikleri ile siz de split klimaların ayrıcalığını kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? O halde size uygun bir klima tercih etmek adına hemen harekete geçebilirsiniz.

Couple Adjusting Temperature Of Air Conditioner min

Split Klima Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Split klima kullanmak hemen her tüketici açısından önemli bir alternatif olarak kabul edilmektedir. Bu bağlamda split klimalar diğer seçeneklere kıyasla daha ideal özellikler taşır. Ancak split klima dendiğinde ne tür avantajların söz konusu olacağına da değerlendirmek gerekir. İşte split klimalar ile ilgili sizleri bekleyen ayrıcalıklar!

  • Dış ünitenin iç mekândan uzak olması sayesinde ses kirliliğinin tüketiciler için herhangi bir olumsuzluk yaratması söz konusu değildir,
  • Yer avantajı sağlaması sayesinde yerin sınırlı olduğu ortamlarda kullanışlı bir çözüme dönüşmektedir,
  • Cihaz verimliliği ve enerji tasarrufu sayesinde pek çok modele kıyasla özeldir,
  • Çevre dostu birer ürün olmaları kadar maliyet avantajı açısından da beklentilere cevap verir.

Tüm bu özellikleri sayesinde siz de split klima ayrıcalıklarını değerlendirmek istemez misiniz?

Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?